Overlijden


Als de Heer één van zijn kinderen tot zich roept, voelt dit voor ons naasten als een groot gemis. Droefheid, tranen en rouw vullen ons hart.
Helaas brengt dit verlies ook drukke periode met zich mee.
Er dient op korte tijd veel geregeld te worden en daar willen we u hier, middels een korte samenvatting, mee helpen.
  • Om te beginnen moet het overlijden door een arts vastgesteld worden. De verzorgende arts kan naast de vaststelling ook de nodige documenten in orde brengen.

  • U brengt waarschijnlijk familie en zeer nauwe vrienden op de hoogte.

  • De volgende stap is het contacteren van een begrafenisondernemer die uw vertrouwen geniet. Die keuze is 100% vrij. Onderaan staan enkele begrafenisondernemers die in onze parochie actief zijn, maar u mag zeer zeker ook andere kiezen. De begrafenisondernemer komt het lichaam van de overledene ophalen en komt u bezoeken om de modaliteiten van de begrafenis te regelen. Denk daarbij aan: wanneer, waar, hoe, groeten, rouwbrief, nagedachtenisprentje, kist, urne, plaats van de dienst en de teraardebestelling, koffietafel enz. Hij/zij neemt een enorme last van uw schouders in verband met de praktishe regeling van dit alles en benodigd papierwerk. Hoe dan ook dient u hier ook nog veel zelf te regelen, zoals de samenstelling van de rouwbrief en het bidprentje en het samenstellen van de verzendlijsten, hetgeen soms veel opzoekwerk kan vragen.

  • Als u voor een kerkelijke begrafenis kiest, en daar gaan we hier van uit, komt iemand van de parochie u helpen bij het voorbereiden van de dienst om deze te personaliseren. De begrafenisondernemer contacteert daarvoor Eric Van Tongel of Patrick. U kan zelf de eerste lezing, het evangelie en de muziek kiezen (en aanleveren) Ook kan u de voor te lezen teksten samenstellen en deze voorlezen tijdens de dienst. Deze voorbereidingen kunnen aanzienlijk wat tijd in beslag nemen in deze toch al moeilijke periode. De dienst wordt voorgegaan door iemand van de parochie die daarvoor geschoold is, maar u mag ook zelf een geestelijke zoeken om de dienst voor te gaan.

  • Elke overledene krijgt een kruisje dat achteraan in de kerk wordt opgehangen tot de volgende 1ste november. Het kruisje kan door de familie opgehaald worden tijdens deze herdenkingsviering op 1 november. Ook wordt elke overledene speciaal herdacht op de 2de zondag van de maand na de begrafenis.

  • Als u nadien misintenties wil laten uitvoeren, kunnen deze aangevraagd worden op het parochiesecreariaat.

Kom mijn kind, deze weg gaan we samen.
Enkele begrafenisondernemers in de buurt. De keuze van een begrafenisondernemer staat u 100% vrij en is zeker niet beperkt tot onderstaande.

  Begrafenisondernemer   Rouwberichten
Jochums (Malle)     Rouwberichten
Verstappen (Beerse)     Niet linkbaar
    Uitvaartzorg Sneyders (Beerse)     Rouwberichten

Foutje gezien? meld het op: sq2340@outlook.be